Silenc

31.08.2014 13:56

 

     „Pan Silenc?“

     Za volantem seděl starší muž, mohlo mu být kolem šedesáti, možná víc. Měl obrovský baňatý nos a vůbec vypadal jak nějaká animovaná postavička z hororů. Všechno kolem něj, dokonce i on samotný se zdálo šedivé, jako starý černobílý film. Jako by kolem něj neexistovaly barvy. Zvláštní.

     „Zadní sedadlo,“ zavrčel.

     „Prosím?“

     „Zadní sedadlo.“

 

 

Silenc (vlastním jménem pan Braun) je postava, s kterou se setkáte v knize Duše. Je to tak trochu tajemný chlapík i pro své kolegy. Nikdo o něm pořádně nic neví a když už se objeví, skoro si ho ani nevšimnete, jak je nenápadný. Ovšem nenechte se zmást jeho vzhledem a věkem. Na to, jak vypadá, je to mimořádně shopný pán, ve své branži velice vážený a těmi, kdo jeho služby potřebují, často vyhledávaný. O tom se koneckonců jednoho dne přesvědčí na vlastní kůži i Sam.

V Duši ale není Silenc jediný, kdo má schopnosti, které většina z nás pokládá za podvod. Lidé jako on žijí mezi námi, aniž si toho všimneme. Sam a Kryštof ale mají to štěstí (nebo smůlu, podle situace) že se s nimi nejen setkávají, ale i pracují a přátelí se. Jejich život se však od toho našeho nepředstavitelně liší.